ENERGIATODISTUS Näytä suurempana

ENERGIATODISTUS NOPEASTI - ENERGICERTIFIKAT

ET

Energia-avustus

Tiedot

Tiedot

MIKÄ ON ENERGIATODISTUS?

Energiatodistus otettiin käyttöön Suomessa vuonna 2008. 2003 annettu energiatehokkuusdirektiivi uudistettiin vuonna 2010, jonka johdosta Suomen energiatodistuslaki (50/2013) ja -asetus myös uudistuivat. Ne astuivat voimaan 01.06.2013.

Energiatodistus ja energiatodistuslaki on tehty helpottamaan asuntojen ja rakennusten energiatehokkuuden vertailua osto- ja vuokraustilanteessa. Se pitää olla nähtävillä esittelytilanteessa. Hyvin laadittu energiatodistus kertoo tarkasti laskennallisen energiankulutuksen lämmitettyä pinta-alaa kohden vuositasolla. Olemassa olevan rakennuksen todistuksessa mainitaan myös toteutunut energiankulutus niin tarkasti kuin tiedot ovat saatavilla. Siten on helppo vertailla laskennallista ja toteutunutta kulutusta. 

MILLOIN TARVITAAN ENERGIATODISTUS?

Energiatodistus ja energiaselvitys tarvitaan aina uudisrakentamisessa. Olemassa oleviin rakennuksiin se tarvitaan myynti- ja vuokraustilanteissa.

Kaikki kerrostalot tarvitsevat energiatodistuksen rakennusvuodesta riippumatta. Pientalojen osalta olemassa olevaan rakennukseen se tarvitaan nyt myös ennen vuotta 1980 valmistuneeseen rakennukseen. Energiatodistus tarvitaan myös käytössä olevaan ketju- ja rivitaloon sekä liike- ja toimistorakennuksiin 01.07.2014 alkaen. 01.07.2015 on hoito- ja opetustilojen vuoro ja 01.07.2017 tulevat myös ennen vuotta 1980 rakennetut pientalot lain piiriin. 01.01.2015 alkaen osana isännöitsijäntodistusta tehdyt energiatodistukset eivät ole enää voimassa, vaan pitää uusia.

ENERGIATODISTUKSEN LAADINTA

01.05.2015 alkaen energiatodistus pitää laatia suoraan ARA:n ylläpitämään energiatodistusrekisteriin, jossa se allekirjoitetaan sähköisesti ja josta se tulostetaan. Tutustu Energiatodistusrekisteriin

Energiatodistus on voimassa 10 vuotta ja sen laatimiseen vaaditaan asianomainen pätevyys. Laatijoiden pätevyydet voi tarkastaa ARA:n rekisteristä.

Olemassa olevan rakennuksen energiatodistuksen laadinta vaatii lain mukaan aina kohteen katselmuskäynnin. 50/2013 Energiatodistuslain 3. luvun 11§:n mukaan olemassa oleva rakennus pitää aina käydä paikan päällä havainnoimassa.

KM SOLUTIONS OY

Teemme luotettavia energiatodistuksia edullisesti ja ammattitaidolla, ajantasaisten vaatimusten mukaisella pätevyydellä. Meillä on FISE:n myöntämä ja ARA:n rekisterissä olevat perustason ja ylemmän tason energiatodistusten laatijan pätevyydet. Eli voimme laatia kaikentyyppiset energiatodistukset, myös jäähdytetyille rakennuksille, jotka vaativat dynaamisen kesäajan lämpötilan tarkastelun. Meillä energiatodistuksia laatii energia-, kone- ja sähkötekniikan insinööri Kimmo Matikka.

Olemassa oleviin taloihin teemme energiatodistukset Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Uudenmaan ja Satakunnan alueella sekä uudisrakennuksiin koko Suomen alueella.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme, sähköpostilla info@kmsolutions.fi tai soita 0400-211271, niin annamme tarjouksen kohteellenne.

Voit lukea lisää energiatodistuksesta ympäristöministeriön sivuilta tästä YM.

2 muuta tuotetta samassa kategoriassa:

Lataa