yritystiedot

KM Solutions Oy

20810 TURKU

Mobile: +358 (0)400 211 271

e-mail: info@kmsolutions.fi

www: kmsolutions.fi

Y-tunnus: 2599544-6

VAT: FI25995446

Verkkolaskuosoite: 003725995446 OKOYFIHH

sopimusehdot

KM Solutions Oy:n Toimitus- ja sopimusehdot

1. Yleistä

Nämä sopimusehdot ovat voimassa KM Solutions Oy:n (jäljempänä myyjä) ja asiakkaan välisessä kaupankäynnissä, jos muuta sopimusta ei myyjän ja asiakkaan välillä ole sovittu. Nämä ehdot ovat voimassa sekä verkkokauppa- että tarjousperusteisessa ja erillislaskutettavassa kaupankäynnissä. Verkkokauppaostoissa asiakas hyväksyy nämä ehdot maksutapahtuman yhteydessä ja erillislaskutettavassa kaupassa sopimusehdot toimitetaan aina tarjouksen ja tilausvahvistuksen yhteydessä asiakkaalle. KM Solutions Oy:n verkkokauppa toimii osoitteessa kmsolutions.fi ja kauppaa käydään Suomen lakien alaisuudessa ja Suomen valtion alueella.

 

2. Asiakkaaksi rekisteröityminen ja asiakastietojen käsittely

Myyjän verkkokaupassa on mahdollista rekisteröityä asiakkaaksi. Rekisteröitymisestä saattaa olla hyötyä esimerkiksi asiakaskohtaisten tarjousten muodossa ja se helpottaa asiakkaan asioimista myyjän kanssa myöhemmin. Tiedot tallentuvat myyjän hallinnassa olevaan palvelintilaan, joka on vain myyjän käytössä. Asiakastietoja käytetään vain myyjän ja asiakkaan väliseen kaupankäyntiin, eikä niitä luovuteta muiden käyttöön. Tiedot ovat suojatut myyjän käyttäjätunnuksella ja salasanalla, joten vain myyjän asiakastietojen hallitsija voi niitä käsitellä. Myyjä noudattaa henkilötietojen käsittelyssä henkilötietolainsäädännön vaatimuksia. Myyjän verkkokaupassa voi myös tehdä ostoksia rekisteröitymättä, mutta tällöinkin tietyt henkilötietoasiat on annettava kaupan toteutumiseksi. Sama pätee tarjousperusteisessa ja erillislaskutettavassa kaupankäynnissä. Tällöin ne kirjataan tilaus-/kauppasopimukseen tai tilausvahvistukseen.

 

3. Tilaaminen ja kaupan muodostuminen

Myyjän verkkokaupassa asiakas valitsee tuotteet ostoskoriin, jonka jälkeen asiakas etenee ostotapahtumaketjussa syöttäen ainakin vaaditut henkilötiedot ja valiten maksutavan sekä hyväksyy nämä sopimusehdot. Erillislaskutettavassa kaupankäynnissä asiakas pyytää tarjouksen myyjän asiakaspalvelun puhelimen, sähköpostin tai verkkokaupan yhteydenottolomakkeen kautta tai kirjeitse. Kun myyjä on saanut tarjouksen laadintaa varten kaikki tarpeelliset tiedot (myös tarvittavat henkilö- ja yhteystiedot), myyjä lähettää asiakkaalle tarjouksen sekä liitteenä nämä sopimusehdot ensisijaisesti sähköpostilla, tai pyydettäessä kirjeenä. Kun asiakas hyväksyy tarjouksen ja lähettää tilauspyynnön jollain aiemmin mainitulla tavalla, myyjä toimittaa tilausvahvistuksen ja liitteenä nämä sopimusehdot. Tarjous on voimassa siinä mainitun ajan. Kun tarjouksen voimassaoloaika on umpeutunut, asiakkaan lähettämää tilausta ei välttämättä hyväksytä, vaan myyjä voi tällöin päättää vetäytyykö kaupasta vai hyväksyykö sen. Tarjouksessa mainitsemattomia asioita, jotka asiakas on lisännyt tilauspyyntöön, eivät sido myyjää ellei myyjä vahvista niitä tilausvahvistuksessa.

 

4. Maksutavat

Verkkokaupassa on mahdollista valita kulloinkin aktiivisena olevat maksutavat. KM Solutions Oy:llä on sopimus CheckOut-maksupalvelun toimittajan kanssa. Palvelu on luotettava ja ostotapahtuma turvallinen. Valittavana on useiden pankkien verkkomaksupalvelut sekä luottokortti- ja maksuaikavaihtoehtoja. Tuotteet voi myös maksaa tilisiirtona ennakkoon. Tarjousperusteiset kaupat laskutetaan erikseen. Tuotteen mukana tai jälkikäteen maksettavalla laskulla on maksuaikaa sopimuksen mukaan, jonka jälkeen myyjällä on oikeus korkolain mukaiseen viivästyskorkoon ja perintäkuluihin.

 

5. Toimitusehdot ja toimitusaika

Konsulttipalveluissa, kuten esimerkiksi energiatodistusten ja suunnittelupalveluiden toimitusaika on kaksi viikkoa, ellei myyjän ja asiakkaan välillä ole tehty muuta sopimusta. Kiireellisissä tapauksissa pyrimme nopeampaan toimitukseen. Suurissa kokonaisuuksissa se voi olla pidempi. Konsulttipalveluissa KM Solutions Oy noudattaa myös näiden ehtojen lisäksi konsultoinnin yleisiä sopimusehtoja. Suunnitelmat ja laskelmat toimitetaan aina ensisijaisesti elektronisena pdf-muodossa sähköpostilla. Myyjä voi pyynnöstä toimittaa asiakkaalle myös CAD-dokumentit tai paperikopiot. Suurehkot, esimerkiksi A4-kokoa suuremmat ja useita kopiosarjoja sisältävät toimitukset kuitenkin laskutetaan erikseen toteutuneiden kustannusten mukaan, kuten kopiontikulut ja postimaksut. Myyjän verkkokaupasta ostetut tuotteet ilman asennusta toimitetaan seitsemän arkipäivän kuluessa asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen, ellei kaupan yhteydessä muuta ole sovittu. Jos verkkokaupasta ostettu tuote sisältää myös asennuksen, toimitetaan tuotekokonaisuus siten, että se on asiakkaalla asennettuna kolmen viikon kuluessa tilauspäivästä, ellei muuta sopimusta myyjän ja asiakkaan välillä ole tehty. Kuten usein on mahdollista, pyritään asennus kuitenkin suorittamaan mahdollisimman nopeasti. Verkkokaupasta ostetulle tuotteelle voi ostohetkellä verkkokaupassa valita toimitustavan. Kaupan tuotevalikoiman muuttuessa myös toimitustapavaihtoehdot muuttuvat. Kun toimitus sisältää tuotteen lisäksi myös asennuksen, asiakas valitsee verkkokaupassa sopivan toimitusvaihtoehdon. Jos toimitukselle tarpeellinen toimitustapa on asiakkaalta jäänyt valitsematta, voi myyjä periä kyseisen toimituksen mukaisen maksun erillisellä laskulla. Myyjä voi pidentää toimitusaikaa, jos toimituksen toteuttaminen sovitussa ajassa ei ole mahdollista asiakkaasta johtuvasta syystä. Myös ylivoimainen este (ns. force majeure) sallii myyjälle myöhäisemmän toimitusajan, kuitenkin siten, että toimitus suoritetaan heti kun se on mahdollista.

 

6. Toimituksen vastaanottaminen

Asiakas tarkastaa vastaanottamansa tuotteen vastaanottopaikassa. Puutteet tai kuljetusvauriot on heti kirjattava ylös ja annettava tiedoksi rahdintoimittajalle ja myyjälle. Kun toimitus sisältää asennuksen, asiakas vastaanottaa toimituksen asennuspöytäkirjan allekirjoituksella. Jos asiakas ei ole paikalla asennuksen yhteydessä, hänellä on seitsemän vuorokautta aikaa ilmoittaa asennuksen vastaanotosta. Jos asiakas ei kommentoi myyjää toimituksesta seitsemän vuorokauden kuluessa, katsotaan asennus ja toimitus hyväksytyksi. Tällöin takuu- ja käyttöönottoasiakirjat toimitetaan asiakkaalle postin välityksellä.

 

7. Palautus ja reklamaatioasiat

Etämyynnistä ostetut tuotteet on mahdollista palauttaa lainsäädännön mukaisesti 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palautettava tuote on oltava alkuperäisessä pakkauksessa ja täysin myyntikuntoinen. Palautus on toimitettava takaisin KM Solutions Oy:n ilmoittamaan osoitteeseen. Asennuksen sisältävät tuotteet on mahdollista palauttaa tai kauppa perua ennen asennusta. Asennetuilla ja/tai käyttöönotetuilla tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Virheellisissä toimituksissa myyjä on velvollinen korjaamaan tuotteen tai asennuksen. Jos tuotetta ei pystytä myyjän toimesta palauttamaan tuotteen myyntikuntoiseen tilaansa, on tuote mahdollista vaihtaa uuteen korvaavaan. Jos korvaavaa tuotetta ei pystytä toimittamaan, asiakas voi vaatia maksulleen palautusta, tai erotusta jos korvaava tuote ei täysin vastaa alkuperäistä.

 

8. Takuu

Myyjä toimittaa asiakkaalle takuuehdot tilausvahvistuksen toimituksen tai käyttöönottopöytäkirjan allekirjoituksen yhteydessä. Tuotteilla on valmistajien myöntämä takuu ja niistä vastaa valmistaja tai maahantuoja, joka on aina kyseisessä tapauksessa mainittu. Myyjä vastaa toimituksen asennukseen liittyvistä takuuasioista. Asennustakuu on aina mainittu käyttöönottopöytäkirjassa. Asennukselle takuu on yksi vuosi, jos muuta ei ole myyjän ja asiakkaan välisessä sopimuksessa mainittu. Myyjä ei vastaa tuotteesta tai toimituksesta aiheutuneisiin välillisiin haittoihin, vahinkoihin tai menetyksiin ja kustannuksiin.

 

9. Kuluttajansuoja ja oikeudelliset asiat

Asiakkaalla on oikeus kuluttajansuojalain mukaisesti hakea muutosta, jos toimitus on ollut puutteellinen tai ennakkotiedoista poikkeava, eikä myyjä ja asiakas ole keskenään pystynyt asiaa ratkaisemaan. Jos kiistanalaista asiaa ei pystytä ratkaisemaan myyjän ja asiakkaan keskinäisellä sopimuksella, eikä kuluttajansuojan mukaisella ratkaisulla, lainoikeudelliset asiat ratkaistaan ensisijaisesti Turun käräjäoikeudessa. Asiakkaalla on oikeus hakea ratkaisua myös oman asuinpaikkakuntansa alioikeudessa.


10. Yhteystiedot ja asiakasrekisterin hoitaja

Yritys/Myyjä: KM Solutions Oy Yhteyshenkilö: Kimmo Matikka Osoite: Tervahovinkatu 4 A, 20810 TURKU Puhelin/asiakaspalvelu: 0400-211271 Sähköposti/asiakaspalvelu: info@kmsolutions.fi verkko-osoite: kmsolutions.fi Y-tunnus: 2599544-6